T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 27/11/2018

Divriği Devlet hastanesi 1950
li yıllarda sağlık merkezi olarak  hizmete girmiştir,1974 ve 1992 yıllarında bünyesinde yapılan ek binalarla hizmet vermeye devam etmiştir.ilçemizde özellikle sonbaharda diyaliz hasta sayısının artması ve yaz aylarında  hasta sayısnın artması nedeni ile 2007 yılında bir ek bina daha yapılarak hemodiyaliz üniteleri kurulmuştur.

İlçemizin yetiştirdiği değerli iş adamlarımızdan Kale Endüstri Holding A.Ş. Onursal Başkanı sayın Sadık ÖZGÜR tarafından 19 kasım 2009 tarihinde temeli atılan Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi 17 mayıs 2012 yılında yeni hizmet binamızda faailet vermeye başlamıştır.Hastanemiz Sağlık Bakanmız Recep AKDAĞ ‘ ın katılımı ile 13 ekim 2012 tarihinde resmi  olarak hizmete açımıştır. Kale Kilit A.Ş  daha sonra bünyesinde yapılan . Yeni hizmet binamız  kalite standartlarına uygun ve son  derece modern bir şekilde inaşaa ettirilerek Sağlık Bakanlığına devredilmiştir.Hastanemiz toplam 19506 m² arsa üzerine 14200 m² kapalı alan olarak inşaa edilmiş tir.Divriği sadık ÖZGÜR Devlet hastanesi  “Akıllı Hastane” ünvanı ile  biyolojik arıtma tesisi ve Ultraviyole arıtma tesisleri sayesinde  kanalizasyondan çıkan suyu arıtılarak, bahçede sulama suyu olarak kullanabilecek seviyededir. 14 adet havalandırma santralinde binaya 24 saat taze hava verilirken, aynı zamanda içerdeki kirli hava olduğu gibi dışarı atılmaktadır. 7 adet normal diyaliz cihazı, 2 adet ise  enfekte hastalar için özel diyaliz cihazı bulunmakta hastalarmız evlerinden alınarak tedavileri bittiğinde yine evlerine bırakılmaktadır. Radyoloji ve ultrason birimlerinin yanı sıra laboratuvarmızda biyokimya, tamkan,idrar,hormon ve koagulasyon cihazları bulunuyor. Binanın güvenliğine son derece önem verilmiş olup, 800"den fazla yangın detektörü, 50 adet kritik noktalarda ısı ve gaz detektörleri var. Hastanemizde 60 dan fazla kamera sistemiyle  kesintisiz olarak  görüntü kayıdı yapılıyor.

Divriğili iş adamı Sadık Özgür tarafından yaptırılan ve temeli 19 Kasım 2009 tarihinde atılan 20 bin metrekare alana sahip Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi"nde yer döşemeleri ve duvar boyaları özel antibakteriyel malzemelerden yapılmış, her   odada tv, buzdolabı, refakatçi koltukları, dolap, banyosu içerisinde 56 adet hasta odası,24 saat sıcak su imkanı,merkezi güç kaynağı, mahkum odası, ibadethane, morg, çamaşırhane, kantin, 5 adet poliklinik,2 adet diş polikliniği,1 adet diş röntgen birimi,çocuk bakım ve emzirme odası, mutfak, kütüphane, konferans salonu, yemekhane,Anne oteli,12 dairelik lojman, 4 gözlem odası, 2 adet ameliyathane salonu, 4 yataklı yoğun bakım servisi, doğumhane ,merkezi sterilizasyon  ünitesi, kapalı ve açık  otopark , görme özürlüler için yönlendirme sistemi,4 araç kapasiteli özürlü otoparkı bulunuyor.