Hastanemizde “Mavi kod” tatbikatı gerçekleştirildi.
30 Kasım 2023

2023 Yılı Mavi Kod Tatbikatı Senaryosu
Hastanemizde 23.11.2023 tarihinde Mavi Kod tatbikatı yapılmıştır. Senaryo gereği Ta**** KE**** isimli şahıs hastane Diyaliz merkezinde diyaliz cihazından ayrıldığı sırada kalp krizi geçirmiştir. Birimdeki sağlık çalışanları tarafından ilk müdahale yapılmış olup saat 13:40’ de mavi kod çağrısı yapılmıştır. Mavi kod çağrısını alan güvenlik görevlisi mavi kod anonsunu yapmıştır. Anonsu duyan Mavi Kod ekibi olay yerine saat 13.41’ de varmıştır. Mavi kod ekibi olaya müdahale etmiştir. Hastanın bilinç durumu, ardından temel yaşam fonksiyonları değerlendirilmiştir. Damar yolu açılıp hava yolu açıklığı sağlanmıştır. Müdahale edilen hasta sedyeye alınarak acil servise götürülmüştür. Acil serviste hastanın solunum ve dolaşım sistemi kontrol altına alınmıştır. Gerekli medikal tedavileri başlanıp ileri tetkik ve tedavi amaçlı üst merkeze sevki yapıldı. Mavi kod ekibi 46 sn de diyaliz birimine ulaşmıştır. Hedef süreye ulaşılmıştır. Tüm katılımcılara teşekkür edilerek tatbikat sonlandırılmıştır.

• mavi kod 2.jpg
  • IMG_0121(1).png