Hastanemizde ''Pembe Kod'' Tatbikatı Gerçekleştirildi
01 Aralık 2023

2023 Yılı Pembe Kod Tatbikatı Senaryosu
Hastanemizde 24.11.2023 tarihinde Pembe Kod tatbikatı yapılmıştır. Senaryo gereği yeni doğum yapmış Se*** ÖZ** isimli hastanın bebeği 1. Kat Kadın Doğum Servisindeki odasından hasta lavaboya girdiği sırada kaçırılmıştır. Annenin bebeğinin yerinde olmadığını fark etmesi üzerine hemşireleri çağırmış ve hemşire pembe kod çağrısında bulunmuştur. Pembe Kod çağrısını alan güvenlik görevlisi “1.kat kadın doğum servisi pembe kod” diye 3 defa tekrarlayarak anons yapmıştır. Bu sırada servis hemşireleri kat kapılarının kapatarak giriş çıkışları önlemiştir. Anons verildikten sonra 3 güvenlik görevlisi hastanenin giriş çıkış kapılarını kapatıp akabinde sahaya dağılarak koridorları aramaya başlamışlardır. Güvenlik görevlilerinden biri olayın gerçekleştiği alana giderek hastaların odalarından çıkmaması gerektiğini bildirmiş ve diğer hemşire ve ebeler ile katta bulunan odaları aramıştır. Bir diğer güvenlik görevlisi kameraları takip ederek şüpheli şahısın yerini tespit etmiştir. Diğer güvenlik görevlilerini arayarak yerini bildirmiştir. Bunun üzerine güvenlik görevlileri şüpheli şahsı otomasyon odası önünde yakalayıp başhekimliğe teşhis için getirmişlerdir. Hemşire bebeğin bilekliğindeki barkod numarası ile annenin bilekliğindeki barkod numarasını karılaştırmıştır. Barkod numaralarının aynı olduğu tespit edilince bebek aileye teslim edilmiştir. Şüpheli şahıs güvenlik görevlilerince emniyet ekiplerine teslim edilmiştir.  Pembe kod ekibi 120 sn de servise ulaşmıştır. Hedef süreye ulaşılmıştır. Tüm katılımcılara teşekkür edilerek tatbikat sonlandırılmıştır.

• Pembe Kot Tatbikatı.jpg
  • 2.PNG