Hastanemizde ''Beyaz Kod'' Tatbikatı Gerçekleştirildi
07 Aralık 2023

2023 Yılı Beyaz Kod Tatbikatı Senaryosu

Hastanemizde 24.11.2023 tarihinde Beyaz Kod tatbikatı yapılmıştır. Senaryo gereği Yu*** TE*** isimli şahıs Dahiliye 1 polikliniğin de beklerken sırasının başka hastalara verildiğini düşünerek başka bir hasta alındığı esnada içeriye girip, sağlık çalışanlarına sözel ve fiziksel saldırıda bulunmuştur. Poliklinik çalışanları açıklama yaparak durumu anlatır fakat saldırgan davranışlar devam ettiği için Poliklinik hekimi beyaz kod başlatılmasını istemiş bunun üzerine poliklinik hemşiresi Beyaz Kod çağrısında bulunmuştur. Beyaz Kod çağrısını alan güvenlik görevlisi “Dahiliye 1 polikliniği beyaz kod” diye güvenlik amirine ve güvenlik personeline bilgi vermiştir. Olay yerine intikal eden güvenlik görevlileri olaya müdahale edip şahsı olay yerinden uzaklaştırmıştır. Olay 15:40’ de başlayıp 15:41’ te sona ermiştir. Güvenlik görevlileri 52 saniyede olaya müdahale etmişlerdir. Hedef süreye ulaşılmıştır.(Hedef süre: 2 dk) Tüm katılımcılara teşekkür edilerek tatbikat sonlandırılmıştır.

• Beyaz Kod Tatbikatımız